Snail


Cougar and snail, 2008

Hade ipoden på random på väg till kontoret idag och plötsligt kom Cougar and Snails sommarhit Ginger blood och verkligen förgyllde min dag, väldigt bra låt. LYSSNA!
Ginger Blood - Cougar and Snail

Batman


Batmobilen i Stockholm

Tog en promenad med Patrik och sprang på Läderlappen och hans vrålåk på en bakgata bakom Skatteskrapan. Läderlappen själv satt på lokal och svepte ubåt medans hans bil drog till sig åskådare och nyfikna fans som ville ta foton och spara minnesbilder bak i i hjärnbiblioteket, obs! inga autografer skrevs.
Vad han gjorde i Stockholm? Vet inte, kan han vara hjärnan i Helikopterrånet?
Kolla in denna video, Fantastisk.
Combo -Blu and David Ellis

Kontrast


Sara Tavares på Kulturhuset


Kuusakoski, Spånga

Söndagen ser lika fin ut som lördagen, kanske lite mer blåst idag än i går men ändå perfekt promenadväder. Denna helg har varit väldigt kontrastrik. Först besökte jag Kuusakoski i Spånga som är en elavfalls återvinningscentral där vi spenderade hela fredagen med att plåta ett pågående projekt. Lördagen började på cafe Mellqvist för att fortsätt med fotboll på Hammarbyhöjden till hockey  i Zinkensdam för att avslutas på Kulturhuset där en vacker och glad Sara Tavares bjöd en underbar föreställning. Kommade vecka blir spännande och rolig med 4 dagars plåtning. Välkommen till Lillmange som åter är tillbaka för ny praktik.
Dagens klipp är en video med Fever Ray som är regisserad av Johan Renck och med Christian Haag som fotograf
Seven - Fever Ray

Pony


I always wanted a pony, Storsjöyran 2009


I always wanted a pony - Storsjöyran 2009

Svarade precis på 3 månader gamla mail, hur kan det gå så länge utan att man svarar? Det är verkligen dålig stil.
Nästan lika gamal pch klassik video av Michel Gondry, dock inte alls dålig utan tvärtom.
Around the World - Daft Punk

Folk


Nya Zeeland 2003

Fotografer jag gillar just ikväll, kanske har ändrat mig imorn:
Maurice Sheltens - Fantastiska stileben från Holland - Site
French Fred - Filmare och fotograf som gjort mycket av Flips kampanjer - Site
May Heek - Ännu en talang från Holland - Site
Ian Ruther - Filmare, fotograf - Site
Nadav Kander - Underbar fotograf från Tel Aviv - Site

Vakna


Adam Heldring, Värtahamnen 2009

Var inne och nosade på Spike Jonez häromdagen,och idag fick jag ett akut gå på bio pepp, vill se den här filmen och ingen annan. Cris Cooper gör rösten till Douglas och den har preimär i november 2009.
Where the wild things are - Spike Jonez

Kontor


Samuel funderar på vad som händer igentligen - Kocksgatan 2009

Åter en dag på kontoret, sitter och laddar film och planerar för några shoots som antagligen blir torsdag och fredag. Dagens sorgligaste nyhet måste vara (om man heter Johan Nilsson) att Keisha Buchanan fått sparken från Sugababes, det är alltså den sista orginalmedlemmen som lämnar bandet och hela världen gråter.
Denial - Sugababes

Galenskap


Monotonix, Rockbåten 2009

Sett många spelningar genom åren många galna och konstiga men Monotonix tar nog priset. Ibland blir det för mycket och ibland är det genialiskt. Får du chansen att se dom så är det klart du tar den.
Länkar en film som Olle Kirchmeier gjorde från deras spelning på Sticky Fingers på årets Way out West festival.
Monotonix live på Sticky Fingers

Traktor


Traktorshoot på Skogskyrkogården - 2008

Idag regnar det. Måste ut på stan ändå, rätt skönt att få ta på sig en varmare jacka, höstskor och mössa. Bilden togs en väldigt kall dag 2008. Alla frös utom jag som hade massor av kläder på mig. Nu ska jag på Team Framkallning och sedan på Swedbank för att sedan försöka få någon att dricka kaffe med mig. Nån som är ledig?
The Fix - Traktor

Ålidhem


Ålidhem, Umeå


Promenad i Umeå

Sitter och kollar flygbiljett till Umeå och kollar igenom gamla diskar och hittar en rulle film som jag tog däruppe i vintras. Helt bortglömd rulle ja knappt kollat igenom. Skulle vara roligt att åka upp dit nu och träffa Lisa. Vill gärna besöka krogen Krogen. Dagens klipp/låt är regisserad av Spike Jonze och är väldigt fint.
Island in the sun - Weezer

Vardag


Publik Gatufesten 2008

Åter måndag, Patte kom förbi office och lånade vår skärare, tog en kaffe på Svart kaffe och hängde lite. Trevligt.
Helgen var nice med skejt och utgång på Strand, gillar Strand speciellt rundpingisen. Såg det roligaste och mest fascinerande Youtube klipp ever på Fissos Blogg, kolla.
【初音ミク】ベースで「牛乳飲め!」演奏してみた【これはひどい


Holga+4x5"





Petter i Berlin 2009


Åre 2009


Åre 2009

Holgan var med mycket under 2009, detta är ett urval från 2009 sett i 4x5". Måste säga att jag verkligen gillar kombinationen.
Keepsake - State Radio

Avfall


Cleanex håller rent

Fortsätter jobba med Vincent och Tobbe på vårt avfallsprojekt. Begav oss till SRV i Huddinge och fick guidad tur på ett av Stockholms största sopberg med utsikt ut över hela Stockholm. Crista vår eminenta assistent från Andorra var med på sitt första shoot. Gick väldigt bra må jag säga. Imorgon är det Stockholm Bildemontering som får fin besök. Just ja, igår var jag på Göta Källare och såg Electric Boys, bättre än väntat. Har inte vart där sen jag såg Grandaddy för typ 5-6 år sedan.
Crystal Lake - Grandaddy

Bagarn


Namibias kust

Spendrar kvällen på kontoret istället för hemma och vila/sova. Väntar på Bagarn Herman som ska komma med ett plan från norr. Han är på blixtvisit för att redan imorgon åka vidare till London för att se Coldplay.
Min egen helg ska spenderas på diverse avfallscentraler och bilskrotar dvs jobb jobb jobb. Men på söndag blir det lite roligt då fina Elisa bjuder in till brazilansk lunch med Caipirinha.
Life on Mars - Seu Jorge

Herrön


Utsikten med Lisa

Inte riktigt övertygade är jag, nä, jag trodde nog det skulle vara lite bättre. Mitt första(!) besök på Dramaten var jättebra, verkligen, men inte riktigt så bra jag trodde. Killinggänget på Dramaten bjöd på dråplig humor och svart eftertanke men jag var långt ifrån övertygad av manuset. Tyckte helt ärligt det känndes lite tunt men annars leverade dom alla mycket bra, lite imponerad av Martin Luuk som jag tyckte blev bättre och bättre ju längre föreställningen gick. Andres Lokko kändes dessto mer obekväm i sin nya skådespelarroll. Men ni som får se den nu kommer få er massor av fina skratt det lovar jag.

Onsdag


Douglas Adams från Sky Larkin i turnebussen, försöker komma på vad som inspirerar honom.

Svårt att hitta inspiration ibland, man sitter och tänker men kommer ingen vart. Försöker men hamnar bara på samma ställe, kommer inte vidare. Så då gäller det att hitta vägar som leder en rätt. När jag måste förnya mig brukar jag kolla på Vincent Gallos video till "going inside" av John Frusicante. Den har så många rätt så många uttryck som tilltalar mig. Ligger nog lätt på top 5 på min "bästa video ever" lista.
Going Inside - John Frusicante

Elektrisk


Tog den här bilden på Tobbe innan jag såg dagens klipp


Packad och klar på väg till Uppsala

Drog till Uppsala i måndags med Vince och Tobbe för plåtning. Vart väldigt najs måste jag säga. Idag fick vi besök av Crista Leonard, en tjej från Andorra, väldigt trevlig tjej som ska vara och jobba med oss i en månad till att börja med. Visade Sthlm från sin bästa sida med fin väder, lunch på Hängmattan för att sedan dricka gratis öl med smågotta på Lilla hotelbaren (tack Clas). Idag bjuder jag inte på nån musik eller musikvideo utan ett klipp jag såg på Pierre Wikbergs blogg som jag gillade jätte mycket. Ännu ett bevis på hur fint musik och konst funkar med Skejt
Color Skateboard Magazine - Mirrored

Berlin



Efter att ha snackat Berlin i helgen med både Markel och Pär så är suget/peppet enormt. Ska somna nu med tankar på Berlin. Bilden är passande nog tagen just i Prenzlauerberg i april -09
Prenzlauerberg - Beirut

Trött



Ännu en helg har gått och denna var rätt trevlig. Fredag var jag på Scandic Malmen en stund för att senare besöka Järntorgpumpen och dess källare The Cove där Hägga bjöd på fin spelning. Kul att träffa Erik och Marcus plus många andra som oxå var där. Extra stort tack till Suzzie Johansson i Tidaholm som verkligen bjöd på sig själv och förgyllde kvällen. På lördagen kom Björn och Tuben förbi och bjöd på underbar sushi. Tuben hade fångat lite lax i Vättern och vi åt tills vi storknade, kvällen fortsatte sedan på Strand med rundpingis innan jag och Pär drog till Färgfabriken där vi avslutade kvällen med danzextravaganz. Behöver energi.
Release me - Jr Kimbrough

Beam



Kvällen fortsätter till The Cove i gamla stan, dit jag rekomenderar alla att gå. Hägga and the thives from North spelar och det betyder ju kvalitet. Kan även säga att alla som inte var på Malmen för 2 timmar sen missade otroligt goda gratisdrinkar från Jim Beam. tack
Satan va bra kidsen är grym på Guitar Hero.
Pepp!
In a diffrent light - Hägga and the thives from the North

Hjälten



Begav mig till Scandic Malmen vid 12 tiden idag för att fota ett världsrekordsförsök i Guitar Hero. Jonatan på StrandbergHaage hade fixat en fin fin tillställning och folk var grymma på att spela. Resten av dagen har jag spenderat i studion med Vincent och Tobbe Allanson och jobbat med plast. Mycket jobbigt. Nu drar ja till Malmen igen för en kall öl sen blir det tidig kväll då jobb, fotboll, Dodgeball SM och fest står på schemat.
Bjuder på något från länge sedan
Elvis - Carpe Wade

Lins



Dagens middag blir nog Linssoppa för omväxlingsskull, kan ju inte äta morotssoppa varje dag.
Fotbollen på tv gör mig dock inte så hungrig. Bilden är en bild på The Fortune Tellers som släpper ny Ep här i dagarna.
The Talking horse - Melvins

Whoop?



Nyss hemkommen från Debaser Slussen och med facit i hand är det en sak som etsat sig fast. Aldrig i mitt liv trodde jag att jag skulle gå på en TJM spelning och få höra "Whoop Whoop". Galet. Annars var spelning precis så bra som jag hade önskat, dvs lagom grym, sett dom bra mycket bättre men det var jäkligt bra ändå och jag känner mig som en dålig människa. Annars kan jag glädja alla skadeglada att jag bara hann fota 1 låt innan min kamera slutade fungera, får se om det blir några bilder.
Treat me like your mother - Dead Weather

Mörker



Det börjar bli mörkt ute nu, när jag gick till kontoret imorse var det rätt mörkt med. Antar att det är hösten som infunnit sig. Sitter och fördriver tid innan jag ska gå ner till Debaser Slussen för att fota Totalt Jävla Mörker, kommer bli mörkt, och hårt.
Kall Värld - Totalt jävla mörker

Bada



Paniken var total då jag insåg att vattnet börjar bli för kallt för bad, jag som inte gillar klor och inte vill simma i töntiga motionslängan utan hoppa från tuffa klippor.
Nattöppet - Detektivbyrån

Helg



Helg i goda vänners lag, jag blir så glad. Vänner värmer. Hamnade på Läckerbiten i fredags och Strand på lördagen idag avslutades helgen med Mosebacke match mot Söderkammraterna. Stadig vinst med 5-0. Veckan blir spännande men mest ser jag fram emot lördagens fest.
Hide and Seek - Imogen Heap

Anny



Anny porträtterad i Nya Zeeland  I see a darkness - Bonnie "Prince" Billy

Natt



Klockan är så mycket, borde verkligen sova men kan inte. Läser artiklar på nätet om Oasis som ska/ska inte splittras. Folk har massa åsikter och jag kan bara tänka på då jag såg dom i Globen för ett tag sedan. Det var verkligen jättedåligt.
My Girls - Animal Collective

Ring



Lunchen idag åt jag med Janne och Annika på Louie Louie och kom att tänka på när Annika var i studion och vi provade att fota med ringblixten. Johan kom förbi och jag passade på att ta hans porträtt.
Micah - Russian Circles

Material



Var ute och sprang ärenden hela dagen igår. Visa saker är lättare att få tag i än andra. Men det är roligt när man hittar det man är ute efter, ännu roligare när man får det man vill ha för priset av 4 wienerbröd.
Two - The Antlers

Serenad



Ikväll bjuder Sweet Serenades till fest på Mosebacke för att tillsammans med sina gäster fira släppet av deras debutalbum "Balcony Cigarettes". På scen förutom bandet själva står dessutom Pelle Carlberg och Artymove.
Kalaset börjar nu!

Stjärnfall?!



Så min fråga är "kan man verkligen fånga två sjärnfall i samma bild?"
Star - Silverbullit

Vägen.



Sitter och funderar på sommaren som varit och det enda som jag ser i mitt huvud är den där förbannade vägen, vet inte hur många mil jag kört i sommar men är inte så sugen på att köra något mer nu på ett tag, nån annan får köra.

Protest



Vincent och Samuel har gjort en liten film för klädmärket Protest. Gå in och kika.
Protest - Bad Weather

Kontoret



Efter en lång skön sommar så är man tillbaka i jobbläge. Känns rätt skönt faktiskt, ska försöka få massa gjort denna höst. En känsla av kreativitet börjar krypa sig på. Lyssnade på denna på väg till kontoret i morse. Take a look around - The Willowz

RSS 2.0